Rozwiązanie APA
Wdrażamy system sterujący budynkiem i parametrami istotnymi dla warzenia piwa oraz zarządzania restauracją.
Na piwnej mapie Polski powstaje coraz więcej niewielkich i niezależnych browarów warzących piwa rzemieślnicze. Główną przewagą lokalnych wytwórców jest jakość jaką przywiązują oni do procesu warzenia. Stąd nieustanna potrzeba czuwania nad procesem i dokładania wszelkich starań, by finalny produkt był jak najlepszej jakości. Szczególnie, gdy można go kosztować bezpośrednio w restauracji, znajdującej się przy browarze i piwo automatycznie wystawione jest na opinie konsumentów.
Nasz klient boryka się z takimi samymi wyzwaniami.
Zainstalowane rozwiązania APA pozwoliły kontrolować jakość tutejszej produkcji poprzez monitorowanie wilgotności i temperatury w pomieszczeniach do magazynowania słodu oraz produkcji i składowania piwa. Dodatkowo budynek został zautomatyzowany celem wygodnego sterowania oświetleniem, roletami oraz gniazdami elektrycznymi w części przeznaczonej dla klientów. Monitoring zwiększył bezpieczeństwo procesu produkcji oraz konsumpcję w restauracji.
Zainstalowane rozwiązania APA pozwoliły kontrolować jakość tutejszej produkcji poprzez monitorowanie wilgotności i temperatury w pomieszczeniach do magazynowania słodu oraz produkcji i składowania piwa. Dodatkowo budynek został zautomatyzowany celem wygodnego sterowania oświetleniem, roletami oraz gniazdami elektrycznymi w części przeznaczonej dla klientów. Monitoring zwiększył bezpieczeństwo procesu produkcji oraz konsumpcję w restauracji. Moderacja temperatury i wilgotności w pomieszczeniach produkcyjnych wpływa bezpośrednio na jakość warzonego piwa i idealną piankę.
Zastosowane technologie:
W budynku browaru zastosowano następujące rozwiązania:
- monitoring CCTV;
- pomiar temperatury i wilgotności w miejscu składowania słodu i produkcji piwa;
- monitoring zużycia energii elektrycznej;
- sterowanie oświetleniem;
- sterowanie roletami;
- sterowanie obwodami gniazdek;
- integracja z systemem alarmowym;