APAGROUP
APA LAB alt
  • IMG_3037.jpg
  • IMG_2992.jpg
  • IMG_2984.jpg
  • IMG_2955.jpg
  • IMG_2953-1.jpg
  • IMG_2945.jpg
  • IMG_2939.jpg
  • IMG_2924.jpg
  • IMG_2921.jpg
  • IMG_2913.jpg
  • IMG_2909.jpg
  • IMG_2895.jpg
  • browar w turku.jpg
Inne

Browar w Turku

 

System: Vision BMS

Kontrahent: Producent wyrobów piwowarskich

Typ projektu: Biznes

Zobacz więcej
Problem inwestora: Jak kontrolować jakość produkcji piwa i zwiększyć luksus jego konsumpcji w restauracji przy browarze?

Rozwiązanie APA

  

Wdrażamy system sterujący budynkiem i parametrami istotnymi dla warzenia piwa oraz zarządzania restauracją.

 

 

Na piwnej mapie Polski powstaje coraz więcej niewielkich i niezależnych browarów warzących piwa rzemieślnicze. Główną przewagą lokalnych wytwórców jest jakość jaką przywiązują oni do procesu warzenia. Stąd nieustanna potrzeba czuwania nad procesem i dokładania wszelkich starań, by finalny produkt był jak najlepszej jakości. Szczególnie, gdy można go kosztować bezpośrednio w restauracji, znajdującej się przy browarze i piwo automatycznie wystawione jest na opinie konsumentów.

 

Nasz klient boryka się z takimi samymi wyzwaniami.

 

Zainstalowane rozwiązania APA pozwoliły kontrolować jakość tutejszej produkcji poprzez monitorowanie wilgotności i temperatury w pomieszczeniach do magazynowania słodu oraz produkcji i składowania piwa. Dodatkowo budynek został zautomatyzowany celem wygodnego sterowania oświetleniem, roletami oraz gniazdami elektrycznymi w części przeznaczonej dla klientów. Monitoring zwiększył bezpieczeństwo procesu produkcji oraz konsumpcję w restauracji.

 

Zainstalowane rozwiązania APA pozwoliły kontrolować jakość tutejszej produkcji poprzez monitorowanie wilgotności i temperatury w pomieszczeniach do magazynowania słodu oraz produkcji i składowania piwa. 

Dodatkowo budynek został zautomatyzowany celem wygodnego sterowania oświetleniem, roletami oraz gniazdami elektrycznymi w części przeznaczonej dla klientów. Monitoring zwiększył bezpieczeństwo procesu produkcji oraz konsumpcję w restauracji.

Moderacja temperatury i wilgotności w pomieszczeniach produkcyjnych wpływa bezpośrednio na jakość warzonego piwa i idealną piankę.

 

 

 

Zastosowane technologie:

 

 

W budynku browaru zastosowano następujące rozwiązania:

 

 

  • monitoring CCTV;
  • pomiar temperatury i wilgotności w miejscu składowania słodu i produkcji piwa;
  • monitoring zużycia energii elektrycznej;
  • sterowanie oświetleniem;
  • sterowanie roletami;
  • sterowanie obwodami gniazdek;
  • integracja z systemem alarmowym;